Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις στο χώρο της Έρευνας

Πέμπτη 17/12/15 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 9.00-10.00 πμ στο Υπουργείο Οικονομίας
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων από τα Ερευνητικά Κέντρα και Ιδρύματα, αγωνίζονται για να μην απολυθούν ή «αναγκαστούν» να δουλέψουν αμισθί οι 1500-2000 συμβασιούχοι (χρόνου ή έργου) από το χώρο της έρευνας οι οποίοι μένουν ξεκρέμαστοι με τη λήξη όλων των ελληνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα παλεύουν για να ενισχυθεί οικονομικά η Έρευνα και με προσλήψεις οι Ερευνητικοί Φορείς, προκειμένου να γίνει η έρευνα κοινωνικό αγαθό προς όφελος του λαού και του τόπου και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Στα πλαίσια αυτά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 17/12/15 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 9.00-10.00 πμ στο Υπουργείο Οικονομίας (Νίκης 5-7, στο Σύνταγμα) απαιτώντας να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό, με άμεσο αίτημα την μη απόλυση κανενός συμβασιούχου, την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων και ερευνητών στα Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα.
Την ίδια μέρα στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις ομοσπονδίες των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας (Γ! Σεπτεμβρίου και Μάρνης).
Στη βάση αυτή καλούμε όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον Έρευνα (ΑΕΙ, Επιστημονικά Επιμελητήρια, ΟΤΑ κ.α.), τα συνδικάτα και συλλόγους του κλάδου, τα Κόμματα, αλλά και όλο το Λαό να συμπαραταχθεί στον δίκαιο αγώνα μας, για την αναβάθμιση του Έρευνας με πρώτο στόχο την ΑΜΕΣΗ στελέχωση των φορέων της με προσωπικό που θα έχει σταθερή και μόνιμη εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καλούμε επίσης και όλα τα ΜΜΕ που προβάλλουν τον αγώνα μας.
ΤΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου