Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης των απεργών ΕΚΠΑ-ΕΜΠ

Σάββατο 2 Νοέμβρη και ώρα 21:00, στη λέσχη «Αναιρέσεις» 
Η κλαδική επιτροπή δημοσίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει πάρτι για την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, οι οποίοι κλείνουν 2 μήνες απεργίας.
Ο κόσμος του αγώνα καλείται να τους ενισχύσει!
Η είσοδος είναι 2 ευρώ, για την ενίσχυση του απεργιακού τους ταμείου.

1 σχόλιο:

  1. Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
    1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.; 2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς, τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα; 3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας; 4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ; 5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή; Είναι «μαϊμού» απεργία; 6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.; 7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις; 8) Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν; 9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!! 10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που συμπλήρωσαν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που εστάλησαν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
    Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι: 1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. 3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων. 4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.). 5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
    Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή έχουν δηλώσει οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.
    ΝΙΚΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή