Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Απόλυση συνδικαλιστή στο Συνεταιρισμό Επαγγελματιών Ψυκτικών Ελλάδος

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι στο εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρούν να επιβάλουν κυβέρνηση - ΕΕ – ΔΝΤ
Την Δευτέρα 10 Μαΐου ανακοινώθηκε στον υπάλληλο του Συνεταιρισμού Επαγγελματιών Ψυκτικών Ελλάδος (Σ.Ε.Ψ.Ε). Νικόλα Κουσουλάκη η απόλυσή του. Ο Ν.Κ. είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του νέου Σωματείου των ψυκτικών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου.
Η απόλυση του είναι για συνδικαλιστικούς και μόνο λόγους, και έχει δοθεί προθεσμία στην εργοδοσία μέχρι τη Δευτέρα, 17 Μαΐου προκειμένου να ανακαλέσει την παράνομη απόλυση, άλλως θα υπάρξει κλιμάκωση των δράσεων αλληλεγγύης.
Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η απόλυση, στην έδρα του συνεταιρισμού συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού στην επικοινωνία τους με τους συνδικαλιστές - αλλά και σε κάθε προηγούμενη τοποθέτηση τους - αναγνώριζαν ότι δεν υπήρχε ουδέποτε πρόβλημα με την εργασία που παρείχε ο Ν.Κ., πράγμα που φαίνεται από το γεγονός ότι του είχαν προτείνει θέση προϊσταμένου. Η απόλυσή του είναι απολύτως παράνομη και καταχρηστική.
Ήδη αρκετά σωματεία εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους και εκδίδουν σχετικά ψηφίσματα συμπαράστασης.
Οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στέλνονται είτε στο mail gpap72@gmail.com ή κατευθείαν στο Σ.Ε.Ψ.Ε., Λ. Κωνσταντινουπόλεως 155 - 10441 Αθήνα, τηλ.: 2105221528, fax: 2105223688, sepsespe@otenet.gr
Η ανακοίνωση που έχει εκδώσει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

2 σχόλια:

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β.ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ18 Μαΐου 2010 στις 4:35 μ.μ.

    Eίναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ ένας επαγγελματικός συναιτερισμός να ασκεί τρομοκρατία στους εργαζόμενους απολύοντας συνδικαλιστή (Ν.ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ).
    Οι μηχανικοί της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ εκδηλώνουν την συμπαράστασή τους στο συνδικαλιστή ΝΙΚΟ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗ και στο σωματείο που ανήκει και καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β.ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ
    Πρόεδρος Δ.Ε. του Τμήματος ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή