Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η Ελλάδας δεν είναι τιτανικός! Μπορούσε και μπορεί αλλιώς

  • Τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση σηματοδοτούν την πλήρη διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης είχαν αρχίσει άλλωστε από πολύ νωρίς να μιλάνε για «κίνδυνο χρεωκοπίας», για «Τιτανικό». Έριξαν ματωμένο κρέας στη θάλασσα και τώρα απορούν που μαζεύτηκαν καρχαρίες.
  • Ο λαός καλείται σήμερα να πληρώσει βαρύτατο τίμημα για την κρίση για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρει.
  • Το επόμενο αίτημά τους θα είναι η γενική εκποίηση της χώρας, ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και η – στο όνομα της ανταγωνιστικότητας – μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα μαζί με απολύσεις στο δημόσιο.
  • Αυτός ο δρόμος πρέπει να ανακοπεί! Άμεσα με λαϊκές κινητοποιήσεις, με τη συγκρότηση απεργιακών ταμείων και περιφρουρούμενες απεργίες.
  • Εθνικό συμφέρον δεν είναι το καπιταλιστικό συμφέρον μεταμφιεσμένο στο ουδέτερο υπερταξικό συμφέρον της χώρας. Εθνικό συμφέρον είναι ότι ταυτίζεται με τα συμφέροντα του λαού και με το αναφαίρετο δικαίωμα της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας του. Γιατί το έθνος είναι ο λαός και όχι η οικονομική ολιγαρχία του τόπου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Όλα τα παραπάνω αποσπάσματα εμπεριέχονται σε άρθρο που γράφτηκε στο περιοδικό Νέος Αγωνιστής που εκδίδεται από μέλη του ΠΑΣΟΚ και ανένταχτοςυ σοσιαλιστές. Είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη ΠΑΣΟΚική βάση, είναι σε πλήρη αρμονία με τις διαθέσεις σημαντικής μερίδας εργαζομένων που ακολουθούν το κυβερνητικό κόμμα και που συναντήσαμε στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. Το πλήρες άρθρο ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου