Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Για τη δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Αντικειμενικός στόχος είναι το λαϊκό κίνημα

Η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής- και ο τραυματισμός ενός τρίτου- μπορεί να χαρακτηρίζεται ως επαγγελματική επιχείρηση στο επιχειρησιακό της μέρος αλλά είναι εντελώς ερασιτεχνική ως προς τις πραγματικές - αντικειμενικές της στοχεύσεις. Αν την οργάνωσαν και την διέπραξαν οπαδοί της ατομικής τρομοκρατίας, της λεγόμενης άκρας αριστεράς, με στόχο να πλήξουν το φασιστικό μόρφωμα του Ν. Μιχαλολιάκου και να εκδικηθούν για το φόνο του Παύλου Φύσσα, πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο. Αν την διέπραξαν προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία, απλώς ξεσκεπάστηκαν. Σε κάθε περίπτωση, η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγή έχει αντικειμενικές συνέπειες που είναι πέρα και έξω από προθέσεις. Κι αυτές οι συνέπειες αποτελούν πλήγμα για το λαϊκό κίνημα και τις οργανώσεις του, για τον εργαζόμενο λαό που αγωνίζεται για να επιβιώσει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που εφαρμόζουν στη χώρα οι δανειστές σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο.

Λίγες ημέρες πριν επιστρέψει στη χώρα η τρόικα, λίγες ημέρες πριν ληφθούν οι αποφάσεις για ένα νέο κύκλο βάρβαρων μέτρων, σε μια περίοδο που καλλιεργείται συστηματικά η θεωρία των δύο άκρων και μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής ετοιμάζεται το χτύπημα του κράτους προς τα αριστερά της πολιτικής ζωής, σε μια περίοδο που η Χρυσή Αυγή είναι στρυμωγμένη στη γωνία κι έχει ανασταλεί η δράση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, έρχεται η δολοφονία δύο μελών της. Έτσι εξ αντικειμένου:
  • Νομιμοποιείται μια υπέρμετρη διόγκωση του αστυνομικού- αυταρχικού κράτους στο όνομα τους κράτους του νόμου και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
  • Καθαγιάζεται η θεωρία των δύο άκρων και αποκτούν έρεισμα στο λαό τα συνεπαγόμενα αυτής
  • Νομιμοποιείται και καθαγιάζεται ένα χτύπημα του κράτους αριστερότερα της Αριστεράς για να έρθει μετά εγγύτερα στον κύριο όγκο των δυνάμεών της και στη δράση του μαζικού κινήματος.
  • Η Χρυσή Αυγή από θύτης μετατρέπεται σε θύμα, χαλαρώνει η πίεση πάνω της, βγαίνει από την δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν και της παρέχεται η δυνατότητα να προετοιμάσει δριμύτερη την ολική επαναφορά της.
  • Η συνισταμένη όλων αυτών είναι η κατατρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού, το χτύπημα της οργάνωσης των αγώνων του, ο αστυνομικός έλεγχος της δράσης του κι εντέλει η συρρίκνωσή αυτής της δράσης στο όνομα της αποφυγής εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων, το σκιάχτρο των οποίων ήδη από χθες επισείεται.
Είναι γεγονός ότι αυτή η κατάσταση ενισχύεται από την γενικότερη οργανωτική και πολιτική αδυναμία του εργατικού- λαϊκού κινήματος. Είναι, επίσης, ηλίου φαεινότερον ότι το ξεπέρασμα αυτής της αδυναμίας εμποδίζεται ουσιαστικά- αν δεν αναστέλλεται για μεγάλο χρονικό διάστημα- από δολοφονικές ενέργειες σαν αυτή σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής. Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι, ο εργαζόμενος λαός οφείλουν να μην αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση. Ο αντίπαλος βρήκε έδαφος για να προχωρήσει. Οφείλουμε να του κόψουμε το δρόμο.
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Για τη στυγερή δολοφονία στο Ν.Ηράκλειο

Ο Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ με αφορμή τη χτεσινή στυγερή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο επισημαίνει:
1. Η ενέργεια αυτή είναι απολύτως καταδικαστέα. Αντικειμενικά λειτουργεί προβοκατόρικα.
2. Η δολοφονία δεν μπορεί να δικαιώσει σε τίποτα την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η οποία αποτελεί, όπως έχει πια φανεί ξεκάθαρα, το δολοφονικό χέρι των πιο αντιδραστικών συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
3. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση και άλλοι αντιδραστικοί παράγοντες να αξιοποιήσουν το γεγονός προκειμένου, με βάση τη θεωρία «των δύο άκρων», να εξαπολύσουν ένα νέο κύμα αντιδημοκρατικών μέτρων και πρακτικών σε βάρος των ελευθεριών του ελληνικού λαού.
4. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν το λαό, να τον διχάσουν με ψεύτικα διλήμματα, ενώπιον της νέας επίθεσης που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, ντόπια και ξένη ολιγαρχία σε βάρος του.
5. Ο λαός δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν τέτοια σχέδια. Ενωμένος θα αγωνιστεί ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην παρακρατική βία, θα υπερασπίσει τις δημοκρατικές ελευθερίες που με μακρόχρονους αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει. 
Η δημοκρατική εγρήγορση και ο παλλαϊκός αγώνας θα είναι η απάντηση ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, ενάντια στα μνημόνια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ, για την υπεράσπιση της ζωής, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας.
Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος.
2-11-2013 To Δ.Σ. του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου