Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αόρατη παρέλαση να περνά…

Μόνο ένας άνθρωπος που ψυχή του είναι το συμφέρον του, μόνο ένας βλάκας δεν βλέπει την αόρατη παρέλαση που αυτό το ηλιόλουστο πρωινό περνά σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Είναι η παρέλαση των απολυμένων, των αιώνιων ανέργων, των υπαλλήλων που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, των επαγγελματιών που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Είναι η παρέλαση των «παιδιών με τα μπλοκάκια», η παρέλαση των ωφελημένων, των τετραωριτών, των εκ περιτροπής ψευτοεργαζόμενων.
Είναι η παρέλαση των πρώην μαθητών που εγκατέλειψαν το σχολείο (ή τα αγγλικά ή το ωδείο) λόγω φτώχειας, των φοιτητών που διέκοψαν τις σπουδές τους γιατί η σχολή τους βρισκόταν μακριά από το σπίτι τους, η παρέλαση των καθηγητών που πετάχτηκαν στο δρόμο.
Είναι η παρέλαση των σπιτιών που δεν έχουν ρεύμα, είναι η παρέλαση αυτών που δεν έχουν (ή αύριο δεν θα έχουν σπίτι). Η παρέλαση αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο των λεωφορείων και οι συνετοί συμπατριώτες τους τους λένε τζαμπατζήδες.
Είναι η παρέλαση των ανθρώπων με τα χαλασμένα δόντια, τα χαλασμένα στομάχια, τα χαλασμένα πνευμόνια, των εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Είναι η παρέλαση των οικογενειών που κάποιος δικός τους αφαίρεσε τη ζωή του με το ίδιο του το χέρι. Είναι η παρέλαση των φαντάρων που αυτοκτόνησαν στη σκοπιά, των εμπόρων που κρεμάστηκαν από τα δέντρα, των ανθρώπων που σάλταραν από μπαλκόνια και ταράτσες. Είναι η παρέλαση των μικρών παιδιών που δεν γεννήθηκαν γιατί οι άνθρωποι που θα τα αγαπούσαν και θα τα έφερναν στον κόσμο δεν τολμούν να κάνουν μια απένταρη οικογένεια.
Μόνο τους 10.000 ιερείς που πληρώνονται από το Δημόσιο δεν θα δούμε σ’ αυτή την παρέλαση, αφού αυτοί δεν κινδύνευσαν ούτε θα κινδυνεύσουν με απόλυση. Μόνο τους άνδρες της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος δεν θα δούμε σ’ αυτή την αόρατη παρέλαση αφού ούτε κι αυτοί κινδυνεύουν.
Σ’ αυτή την παρέλαση οι άνθρωποι δεν περπατάνε καμαρωτά. Απλώς σέρνονται, όπως σέρνεται -μέχρι στιγμής- η οργή τους. Eίναι η παρέλαση των αόρατων ανθρώπων, που όμως είναι οι μόνοι που μπορούν να γκρεμίσουν τις ορατές και άλλο τόσο άπονες εξουσίες.

Μ.T., 25η Μαρτίου 2014
Πηγή: mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου