Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ποτέ την Κυριακή

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΩΡΕΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ
ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!
Η Κυριακή 19 Γενάρη θα είναι η δεύτερη από τις 7 Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά μαγαζιά. Ποιον αλήθεια ωφελεί αυτό το μέτρο; Δεν βρίσκουν άραγε χρόνο να ψωνίσουν οι 1.5 εκατομμύριο άνεργοι; Ή οι συνταξιούχοι με τις κομμένες συντάξεις; Μήπως, επίσης, δεν προλαβαίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες υποαπασχολούμενοι με 4ωρα και 6ωρα, οι 5μηνίτες του ΟΑΕΔ που αμείβονται με πενταροδεκάρες; Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν απλήρωτοι και με έναντι ή των δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα; Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ μαζί με τους μεγαλέμπορους δεν επιδιώκουν σίγουρα την επιβίωση των μικροκαταστηματαρχών. Αντίθετα αυτοί οι τελευταίοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν απ’ τον ανταγωνισμό με τα super markets, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.
Η προσπάθειά τους για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αποτελεί τμήμα της συνολικότερης επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους. Παράλληλα με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, την διάλυση της Υγείας και της Παιδείας και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και του βασικού μισθού καταστρατηγούν κάθε έννοια ωραρίου και καταπατούν την κατάκτηση της Κυριακάτικης Αργίας! Το σύνθημά τους είναι: Εργάτες χωρίς δικαιώματα – Εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις.
Σαν εργαζόμενοι, ψωνίζοντας την Κυριακή, επικροτούμε στην πράξη την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Ήδη οι 7 Κυριακές δεν τους φτάνουν (οι «λευκές νύχτες» επεκτείνονται), ανοίγει έτσι ο δρόμος για πλήρη καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας και επέκταση του ωραρίου και σε άλλους κλάδους.
Εξάλλου το να κοιτάζει κανείς τις βιτρίνες ιδίως όταν δεν μπορεί να αγοράσει, δεν είναι διέξοδος από την καθημερινή εκμετάλλευση και καταπίεση. Η συλλογικότητα, ο αγώνας και η αλληλεγγύη μπορούν σίγουρα να μας δώσουν μεγαλύτερη ικανοποίηση!
Χρειάζεται όλοι μαζί να απαντήσουμε:
  • Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία!
  • Δεν ψωνίζουμε την Κυριακή!
  • Σκεφτόμαστε σαν εργαζόμενοι και όχι σαν πελάτες!
  • Όχι στην κυριαρχία της αγοράς στη ζωή μας!
  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα!
  • Ανατροπή Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου