Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποίηση των φορέων του δημοσίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ με
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1μ.μ. στη ΒΟΥΛΗ

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση-συρρίκνωση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία-«διαθεσιμότητα» και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- Ε.Ι.Ν. –ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ- ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ– ΘΕΜΙΣ ΕΓΝΑΤΙΑ–-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ–ΚΕΠΕ κ.ά.

Το Συντονιστικό στα πλαίσια της δράσης του πραγματοποίησε χθες Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ των Σωματείων και Ομοσπονδιών στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Στο υπουργείο Οικονομικών λόγω «φόρτου εργασίας του υπουργού» μας παρέπεμψαν στον διευθυντή του γραφείου του κ. Σκέρτσο, από τον οποίο ζητήσαμε άμεση συνάντηση με τον υπουργό και παραδώσαμε ψήφισμα στο οποίο τονίζουμε την αντίθεσή μας τόσο στον προηγούμενο όσο και στο νέο κύκλο των εφιαλτικών μέτρων της συρρίκνωσης του έργου και των υπηρεσιών Δημόσιων κοινωφελών Οργανισμών, της απόλυσης - προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας - διαθεσιμότητας μέσω «αξιολόγησης» εργαζομένων και της ισοπέδωσης Συλλογικών Συμβάσεων – μισθών – συντάξεων. Από την πλευρά του ο κ. Σκέρτσος δήλωσε αναρμόδιος αλλά στις επίμονες ερωτήσεις αν θα καταργηθούν οι Συμβάσεις και θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί μας δήλωσε ότι με τον νέο νόμο θα ισχύσει παντού το «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου. Ακολούθησε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τον υπουργό κ. Μανιτάκη στον οποίο εκτός των παραπάνω απαιτήσαμε να αρθεί άμεσα το αντιδραστικό μέτρο της εφεδρείας για εκατοντάδες συναδέλφους μας και να μην προχωρήσουν στο εξίσου αντιδραστικό μέτρο της «διαθεσιμότητας» και απόλυσης μέσω της δήθεν αξιολόγησης. Ο υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει συγκεκριμένα, ενώ επεσήμανε ότι δεν πέραν της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας δεν ξέρει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι ΔΕ-ΥΕ που βγήκαν σε εφεδρεία με το Μνημόνιο 2!
Τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό συνεχίσουν τις Γενικές Συνελεύσεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στους χώρους τους για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1μμ. στη ΒΟΥΛΗ.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους σε δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.
Απαιτούμε από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και τις Ομοσπονδίες που έχουν σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, να προκηρύξουν ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ως αρχή νέου κύκλου πολύμορφών κινητοποιήσεων διαρκείας, απέναντι στην θύελλα μέτρων συγκυβέρνησης- Τρόϊκας-επιχειρηματικών ομίλων.
Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην πλήρη εξαθλίωση και την απελπισία, είναι ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός και η κλιμάκωση των αγώνων μας, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπή εργασία και ζωή και Δημόσιες δωρεάν σύγχρονες κοινωφελείς υπηρεσίες για όλους.
Πηγή: Συνδικάτο ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου