Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συνέλευση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
στις 27 Μάη στις 11 πμ στο Πολυτεχνείο 
Στις εκλογές της 6ης του Μάη ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή. Να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, η στυγνή επίθεση των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών και μαύρισε τα κόμματα του μαύρου μετώπου που υποστήριξαν τις διαδοχικές κυβερνήσεις της τρόικα.

Γι αυτό το αντιδραστικό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα κλιμακώνει την επίθεση και προχωρά στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων. Με όπλο τη μαύρη προπαγάνδα και τρομοκρατία από την εργοδοσία, τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και την ΕΕ προσπαθήσουν να ανακόψουν τη λαϊκή δυναμική. Η κατάργηση της μετενέργειας και των επιδομάτων, σε συνδυασμό με το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, των συμβάσεων και της συνδικαλιστικής ελευθερίας, καθώς και οι 14 αποκρατικοποιήσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, είναι μέρος του κόστος που καλείται να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός για να παραμείνει η χώρα σε ευρώ και ΕΕ όπως ζητούν τράπεζες και κεφάλαιο με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Τα Μνημόνια έλυσαν τα χέρια των εργοδοτών που αυτές τις μέρες εκβιάζουν για μειώσεις μισθών ακόμα και 40%.
Ενάντια στο κλίμα αναμονής και υποταγής που καλλιεργούν οι δυνάμεις του συστήματος τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να ανασυνταχθούν, να αντεπιτεθούν, να δηλώσουν παρόντες μαχητικά και συλλογικά διεκδικώντας στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, τα γραφεία, τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Για να καταργηθούν άμεσα τα μνημόνια και η δανειακή σύμβαση που δένουν για δεκαετίες τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την χώρα στους τοκογλύφους.
  • Να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να γίνει στάση πληρωμών και διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους σε ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. 
  • Να υπογραφούν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Να καταργηθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και να σταματήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος. 
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους. Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, με υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού
  • Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων κατά κλάδο ή και πόλη, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.
  • Για τη συγκρότηση ανεξάρτητου ενωτικού κέντρου αγώνα, που θα προβεί σε μαζικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, το επόμενο διάστημα με άμεσο και βασικό σταθμό τη μάχη των συλλογικών συμβάσεων.

Σε μια τέτοια προσπάθεια καλούμε να συμβάλει τώρα κάθε ταξική και μαχόμενη δύναμη, κάθε αγωνιστή ή συλλογικότητα, κάθε σωματείο, για τη συγκρότηση ενός εργατικού αγωνιστικού μετώπου με στόχο την ανατροπή της επίθεσης.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί σε συνέλευση την Κυριακή 27 Μάη στις 11.00 πμ στο πολυτεχνείο. 
Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, αλλά και ζητήματα καλύτερης λειτουργίας του συντονισμού. Καλεί κάθε συνδικάτο, πρωτοβάθμιο σωματείο και ομοσπονδία, κάθε εργαζόμενο και συλλογικότητα, κάθε ταξική δύναμη του εργατικού κινήματος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου