Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η κυβέρνηση στέλνει το προεδρείο του συνδικάτου ΙΓΜΕ στα δικαστήρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Παρασκευή 30 Μάρτη στις 10.00 έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων
Το ΙΓΜΕ από τον Ιούνιο του 2011 έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων που με διάφορους τρόπους απαιτούν το κλείσιμο ή την ουσιαστική διάλυση του Ινστιτούτου.
Ο αγώνας των εργαζομένων και το κύμα συμπαράστασης που έχει αναπτυχθεί έχει ως αποτέλεσμα να ανασταλεί μέχρι σήμερα η καταβαράθρωση του δημόσιου φορέα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, που η ύπαρξη και η λειτουργία του αποτελεί προϋπόθεση για μια αναπτυξιακή προοπτική της χώρας με αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού και στήριξη των μεγάλων τεχνικών έργων.


Σήμερα, όμως, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ αντιμετωπίζουν την εκβιαστική πολιτική του ΥΠΕΚΑ αφού το Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ, στη συνεδρίαση της 20-3-12 αποφάσισε να θέσει σε εφεδρεία – απόλυση 130 εργαζόμενους οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην πείνα και την εξαθλίωση και στερώντας το Ινστιτούτο από το απαραίτητο υποστηρικτικό αλλά και επιστημονικό προσωπικό για την εκτέλεση του ερευνητικού του έργου (ΕΣΠΑ 25 εκ. Ευρώ).
Προκειμένου να ολοκληρωθεί το έγκλημα της διάλυσης του Ινστιτούτου προεκλογικά, η Διοίκηση του ΕΚΒΑΑ, δεν δίστασε να παραποιήσει την απόφαση της συνεδρίασης του Δ.Σ, ενώ το ΥΠΕΚΑ να καταθέσει κατεπείγουσα τροπολογία σε άσχετο Ν/σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών.
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ στις Γεν. Συνελεύσεις τους αποφάσισαν να προσβάλλουν νομικά την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με αγωνιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όποια δημόσια εμφάνιση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.
Μια τέτοια διαμαρτυρία ήταν και η χθεσινή συγκέντρωση του Συνδικάτου έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, η οποία εμποδίστηκε από τα ΜΑΤ.
Η επίθεση εναντίον των εργαζομένων κλιμακώνεται, αφού, σήμερα, με δικαστικό κλητήρα, στέλνουν το Προεδρείο του Συνδικάτου στα δικαστήρια αύριο Παρασκευή 30-3-2012.
Το συνδικάτο καλεί όλους τους Φορείς που έχουν δηλώσει την συμπαράσταση τους, συντονιστικό, συνδικάτα, επιστημονικοί φορείς, κόμματα σε συμπαράσταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 30-3 στι 10.00 έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων και τα ΜΜΕ να προβάλουν τον αγώνα τους που συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου