Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κυβέρνηση-Τρόικα διαλύουν την δημόσια υγεία!

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ενώ στη Βουλή ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο και οι τραμπούκοι του Παπουτσή εφορμούσαν με δολοφονικό μένος κατά του λαού που διαδήλωνε ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας, επιτιθέμενοι ακόμη και σε όσους προσπαθούσαν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους τραυματίες, το καλό παιδί της τρόϊκας ο Λοβέρδος ανακοίνωνε με παρησία την ουσιαστική διάλυση του ΕΣΥ.


30 χρόνια μετά την ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ που προέβλεπε 46.000 οργανικές κλίνες τότε,
σήμερα το ΕΣΥ λειτουργεί (υπολειτουργεί) με 35.000 κρεβάτια, δηλαδή το 76% των αναγκαίων. Σε μια εποχή δε δραματική για τον λαό μας που οι νεόπτωχοι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, μετανάστες έχουν πολλαπλασιαστεί, η παροχή δημόσιας δωρεάν υγείας, εκτός των άλλων πηγάζει επιτακτικά και ως αναγκαίο στοιχείο αλληλεγγύης όσων πλήττονται.
Με το σχέδιο αποφασίζουν και διατάσσουν ότι θα τα μειώσουν επιπλέον κατά 2.000 σε 33.000, ενώ άλλες 560 κλίνες θα δοθούν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Κι όλα αυτά ώστε από τα 2,4δις.ευρώ που θα κοστίσει το 2011 η λειτουργία του ΕΣΥ να εξοικονομηθούν ετησίως 150 εκατομμύρια ευρώ από το 2012 και μετά, δηλ. μόλις το 0,2% των δημοσιών δαπανών για την υγεία.
Σχεδιάζει επίσης τη μεταφορά 40 κλινικών και τη συνένωση 330, τη μετακίνηση 600 γιατρών και μεγαλύτερου αριθμού νοσηλευτών και διοικητικών, το κλείσιμο 20 νοσοκομείων, τη συρρίκνωση των δομών πρόνοιας από 92 σε 22 (76% μείωση!). Με τις συγχωνεύσεις δε κλινικών εντός του ιδίου νοσοκομείου, δημιουργούνται κλινικές-τέρατα στα μεγάλα νοσοκομεία με 44 έως 76 κλίνες, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα της νοσηλείας των ασθενών.
Αντί να μειώσει τον αριθμό των διορισμένων από τον εκάστοτε υπουργό μελών των διοικητικών συμβουλίων και τις παχυλές αμοιβές αυτών και των διοικητών-manager των νοσοκομείων καταργεί το 37% των αυτόνομων διοικήσεων που θα οδηγήσει σε ακόμα πιο οξυμμένα προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων (π.χ προμήθεια υλικού).
Και όλα αυτά βασιζόμενα σε πλασματικά και ψευδή στοιχεία για την στελέχωση και την αποδοτικότητα των νοσοκομείων, με κραυγαλέες ασάφειες και αντιφάσεις ως προς το περιεχόμενο των προτάσεων και εξωφρενικά συμπεράσματα. Στο σχέδιο νόμου-παρωδία του Λοβέρδου συμπεραίνεται π.χ ότι στο Λεκανοπέδιο είναι μονίμως κενά το 10-20% των κλινών ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), όταν η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο να διατηρεί επίσημη λίστα αναμονής διασωληνωμένων ασθενών που περιμένουν μέρες ολόκληρες ή πεθαίνουν μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ!
Κλείνουν επίσης νοσοκομεία όπως το Γ.Ν Πατησίων και το Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» που εξυπηρετούν πυκνοκατοικημένες και φτωχές περιοχές της Αθήνας οι οποίες πλήττονται σκληρά από την κρίση, λέγοντας ψευδόμενοι ότι παρουσιάζουν χαμηλό έργο.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που θα μεταφερθούν κινδυνεύουν να χάσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, από το αν θα υπάρχουν τα κονδύλια μισθοδοσίας τους, μέχρι και την κατάργηση της οργανικής τους θέσης και την ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Το ΕΣΥ για να σωθεί χρειάζεται:
Γενναία χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις, σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες του κόσμου, κοινωνικό έλεγχο και
Όχι χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο, μηδενικές προσλήψεις, παχυλούς μισθούς σε manager-εμπειρογνώμονες-συμβούλους και έλεγχο από τους νταβατζήδες της τρόικας;
• Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στην υγεία. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους.
• Στηρίζουμε το κοινό μέτωπο αγώνα με τους κατοίκους στις γειτονιές ενάντια στα κλεισίματα κλινών και νοσοκομείων και την κατεδάφιση του ΕΣΥ.
Παλλαϊκός ξεσηκωμός για να σαρώσουμε τα Μνημόνια και να γκρεμίσουμε τη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για να σώσουμε τα κοινωνικά αγαθά και το ΕΣΥ.
Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και θα το υπερασπιστούμε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου