Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αφιέρωμα σε έναν νέο, άνεργο αυτόχειρα

Ο Αλέκος ήταν συνάδελφός μου και το τέλος του μας έχει συγκλονίσει όλους στη δουλειά μου...
Εις μνήμην του δημοσιεύεται ένα άρθρο που έγραψε ο πατέρας άλλου συνάδελφου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Παρόν" την Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014
«Αγαπητέ Αλέκο, σε γνώρισα πολύ λίγο, σχεδόν φευγαλέα, ως φίλο και συνάδελφο του υιού μου. Ξαφνικά, Πέμπτη 19 Ιουνίου, ήρθε η τραγική είδηση ότι έφυγες από τη ζωή, τόσο πρόωρα και τόσο άδικα. Νέος, έφηβος έδωσες εξετάσει και μπήκες από τους πρώτους στο Πολυτεχνείο, σε μια Σχολή που απαιτεί ιδιαίτερη ευφυΐα και ανοίγει καλές προοπτικές για τη ζωή. Και όμως, από τρία χρόνια τώρα ήσουν άνεργος. Δεν έφυγες για το εξωτερικό όπως πολλοί άλλοι νέοι σαν και εσένα. Η γη σου σε ήθελε εδώ και σε πήρε πρόωρα στα σπλάγχνα της. Γιατί; Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες σου, τα όνειρα σου; Ποιος φταίει γι' αυτό; 
Αν τον επικήδειο τον εκφωνούσε ο πρωθυπουργός της χώρας τι θα έλεγε για στερνό αποχαιρετισμό;

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Την Παρασκευή δεν χτυπήθηκαν δέκα πολίτες της Φιλαδέλφειας, «τραυματίστηκε» όλη η Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:
Ενας δήμος υπό κατοχή του στρατού του Μελισσανίδη
Μετά τους τραυματισμούς κατοίκων της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (ένας μάλιστα θα χρειαστεί να χειρουργηθεί εξαιτίας συντριπτικού κατάγματος) και τις μεγάλες ζημιές στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρo «ΣΤΡΟΥΓΚΑ», στον οποίο έγινε και απόπειρα εμπρησμού του, ο Δήμος μας δεν είναι ίδιος. Την Παρασκευή δεν χτυπήθηκαν δέκα πολίτες της Φιλαδέλφειας, «τραυματίστηκε» όλη η Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Δεν χτυπήθηκε μόνο η «ΣΤΡΟΥΓΚΑ» αλλά όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Ούτε οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων του Δένδια δεν είχαν τέτοια «αποτελεσματικότητα».


Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Για την υπεράσπιση του Άλσους Νέας Φιλαδελφείας

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΜΑΣ
Οπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας, να συζητάμε και να αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν να απλώσουν τα χέρια τους πάνω από την πόλη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.Για ακόμη μια φορά σήμερα, ο ιδιωτικός στρατός του Μελισσανίδη επιχειρεί με τρόπο που θυμίζει εποχές παρακράτους να απαγορεύσει κάθε συζήτηση που εναντιώνεται στα συμφέροντά του αφεντικού του. Πήραμε χτες την πρωτοβουλία να αναβάλουμε για σήμερα την χθεσινή προγραμματισμένη εκδήλωση γιατί σκοπός μας δεν είναι να ανταποδώσουμε τη βία που δεχθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο στις 29/05, αλλά να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας για το Ρυθμιστικό Σχέδιο που αφορά άμεσα την πόλη και το Αλσος μας. Σήμερα, όμως δε θα κάνουμε πίσω, παρά τη νέα αντισυγκέντρωση που εξαγγέλθηκε.Η ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι έχουν κατακτηθεί με ποτάμια αίματος από το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Όπως λέει και ο ποιητής Κώστας Βάρναλης «χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δε θα τα κάμω πάλι τέσσερα εγώ».
Γιʼ αυτό καλούμε όλους και όλες στην ανοιχτή συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, σήμερα, Παρασκευή 20/06, στις 19.00, στην πλατεία Πατριάρχου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο, στις 6.30 μ.μ.
ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Οι καθαρίστριες, δεν μπορούν να “καθαρίσουν” γιά όλους μας».

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών, Καραγιώργη Σερβίας και Νίκης, την Παρασκευή 13/6 στις 2.00 το μεσημέρι.
Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών θα δικαιωθεί! Οι καθαρίστριες δείχνουν το μόνο δρόμο, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα. «Οι καθαρίστριες, δεν μπορούν να “καθαρίσουν” γιά όλους μας»... 
Παναττική στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 13.30 έως τη λήξη του ωραρίου, καλώντας στη συγκέντρωση..
Παντιέρα
Οι καθαρίστριες και τα σκουπίδια

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Την ΠΕΜΠΤΗ 5/6 στις 6:30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος
Η επίθεση της κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝ και κεφαλαίου κατά του κόσμου της δουλειάς συνεχίζετε αμείωτη.
Στο παραμύθι της «ανάπτυξης» της τροϊκανης κυβέρνησης των μνημονίων ,έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια ανέργων και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Η παιδεία καταβαραθρώνεται μέσω συγχωνεύσεων σχολείων, κατάργησης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και διάλυσης των Πανεπιστημίων με στόχο να βρεθούν κι άλλοι εργαζόμενοι να απολυθούν.
Η υγεία, μετά και τις 3500 απολύσεις από τον ΕΟΠΥΥ, οδεύει προς την πλήρη διάλυσή της.
Στις δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων η κυβέρνηση απαντά με ξυλοδαρμούς, καταστολή και τρομοκρατία όπως έγινε με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
Η απάντηση των εργατών πρέπει να δοθεί μέσα από το μαζικό εργατικό κίνημα στους δρόμους.