Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κυριακή 30 Μάρτη – Όλοι στο σύνταγμα στις 6.30 μμ

Νέα αντιλαϊκά μέτρα φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή το βράδυ.
Συνδικάτα, ομοσπονδίες, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, πρωτοβάθμια σωματεία, καλούν την Κυριακή, στο Σύνταγμα, στις 6.30 μμ.
Καλούν ακόμα οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις, η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, εργατικά σχήματα, κινήσεις πόλης, οργανώσεις της Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ κα.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 7 μμ.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης, την Τρίτη 1 Απρίλη, με αφορμή την πραγματοποίησή στην Αθήνα της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Με ανακοίνωση της, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν την Τρίτη 1/4, 6.00μμ,στα Προπύλαια.
Ενάντια στο νέο σφαγιαστικό μνημόνιο που προωθούν ΕΕ και Κυβέρνηση.
Για την έξοδο εδώ και τώρα από Ευρώ – ΕΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του λαού, για μια άλλη πορεία σε ρήξη με τις επιλογές των ιμπεριαλιστών, του κεφαλαίου και τον καπιταλισμό, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας»

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αόρατη παρέλαση να περνά…

Μόνο ένας άνθρωπος που ψυχή του είναι το συμφέρον του, μόνο ένας βλάκας δεν βλέπει την αόρατη παρέλαση που αυτό το ηλιόλουστο πρωινό περνά σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Είναι η παρέλαση των απολυμένων, των αιώνιων ανέργων, των υπαλλήλων που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, των επαγγελματιών που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Είναι η παρέλαση των «παιδιών με τα μπλοκάκια», η παρέλαση των ωφελημένων, των τετραωριτών, των εκ περιτροπής ψευτοεργαζόμενων.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Σάββατο 22 Μάρτη 2014 : Η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο είναι πλέον γεγονός!!

Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί απολύονται σε λίγες ώρες και άλλοι τόσοι μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων (μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις με πολύ μεγαλύτερο αριθμό απολυμένων και κενές θέσεις, με τον τρόπο που έγιναν οι προκηρύξεις των θέσεων). Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαθεσιμότητα είναι 1.787. Όμως «Δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», δήλωσε κυνικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους. Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα πραγματοποιήθηκε μετά τις 5.30 μ.μ. ενώ πλήθος εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα (από Κρήτη, Έβρο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Εύβοια, Ιωάννινα, Αθήνα, Πελοπόννησο κ.α.) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια καθιστική διαμαρτυρία στη Βασ. Σοφίας που ολοκληρώθηκε στις 8.30 μ.μ. με διαμαρτυρία στη Βουλή και πορεία που κατέληξε στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Απεργία και συλλαλητήρια στις 12 Μάρτη ενάντια στις απολύσεις

Αθήνα, 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Γ' ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Καμιά απόλυση στις 22 Μάρτη
Μπορούμε να τους σταματήσουμε
Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

1821 – 2014, οι αγώνες για εθνική ανεξαρτησία και η εξάρτηση της χώρας από το ξένο κεφάλαιο

Ο Σύλλογος Μαρξιστικής Σκέψης «Γιάνης Κορδάτος» σας καλεί την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ.στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα), σε εκδήλωση με θέμα: "1821 – 2014, οι αγώνες για εθνική ανεξαρτησία και η εξάρτηση της χώρας από το ξένο κεφάλαιο"
Ομιλητές:
Μιχάλης Χονδροκούκης, φιλόλογος, υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας «Η κοινωνική σημασία της επαναστάσεως του 1821» - η συμβολή του Γ. Κορδάτου
Δημήτρης Καλτσώνης, Επίκουρος Καθηγητής θεωρίας κράτους & δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο "Η εθνική ανεξαρτησία στην εποχή των Μνημονίων"
Συντονιστής:
Νίκος Καραβέλος, δικηγόρος, λογοτέχνης
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου (ΧΑΡΤΗΣ)