Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Να απεργήσω;

Γιατί να απεργήσω; Με φτάνουν τόσα προβλήματα που έχω. Με μείωσαν το μισθό, μου έκοψαν τα δώρα, με φορτώνουν φόρους και χαράτσια… Δεν αντέχω να χάσω και το μεροκάματο της απεργίας. Χθες, πάλι δεν έφτασαν τα λεφτά στο σούπερ μάρκετ. Έχω και τα φροντιστήρια των παιδιών απλήρωτα. Πετρέλαιο δεν βάλαμε ούτε φέτος στην πολυκατοικία - πάλι καλά που βόηθησε ο καιρός! Θέλουν και τα παιδιά χαρτζιλίκι… Δεν βγαίνω!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία για την παρουσία ένστολων αστυνομικών στη σύσκεψη του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 9.00 π.μ. (Κατεχάκη και Μεσογείων)
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε όλο τον λαό που εξαθλιώνεται μέρα με την μέρα από την βαρβαρότητα του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-συγκυβέρνησης-τρόικας, την χτεσινή απρόκλητη και πρωτοφανή παρέμβαση της αστυνομίας στην Συνέλευση των εκπροσώπων του Συντονισμού στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
Στις 7 περίπου το απόγευμα και ενώ είχε αρχίσει η Συνέλευση, δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων  του σωματείου, διέκοψαν την διαδικασία και ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η Συνέλευση του Συντονισμού. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των συναδέλφων απάντησαν ότι γνώριζαν ήδη ότι επρόκειτο για Συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση αλλά παρόλα αυτά δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η Σ. Σακοράφα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύουμε ομιλία της Σοφίας Σακοράφα. Πιστεύουμε, όμως, ότι η ομιλία της στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ "πρέπει" να διαβαστεί από πολλούς και να προβληματίσει ακόμα περισσότερους.

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
5 Φλεβάρη 2013
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η πίεση του χρόνου με αναγκάζει να γίνω επιγραμματική.
Θέλω να κάνω μια εκ βαθέων πολιτική εξομολόγηση και αμέσως μετά να επιχειρήσω την αναλογία της. Έχω χάσει λίγο την μπάλα. Αυτή είναι η πολιτική μου εξομολόγηση. Η αναλογία είναι ότι εάν σε μένα συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολύ φοβάμαι ότι για το λαό αυτό μεταφράζεται σε ένα αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης. Και πιστεύω, αλλά και γνωρίζω, στο βαθμό που μπορώ να γνωρίζω, ότι υπάρχει ένας κόσμος που δηλώνει και είναι απογοητευμένος από μας. Και θα επιχειρήσω να εξηγήσω το γιατί μέσα στη δυσκολία των λίγων λεπτών.