Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ και πρόσκληση προς τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων για συμμετοχή, την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων

Συνδικάτο Εργαζομένων Α' & Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής
Πρόσκληση
Προς: τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων
Συνάδελφοι
Η διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία την Τέταρτη 26 Σεπτέμβρη. Η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι οι εργαζόμενοι νίκησαν την τρομοκρατία, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες.
Συνάδελφοι
Ετοιμάζουμε την κλιμάκωση του αγώνα, στο κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Μια σειρά δήμοι έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, Αχαρνές, Πέραμα, κλπ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι παιδικοί σταθμοί συρρικνώνονται. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.
Με βάση τα παραπάνω το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σας καλεί την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αγ Φιλοθέης 5 β πίσω από την Μητρόπολη.
Σε ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ με την παρουσία μελών των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων.
Για να συζητήσουμε για την οργάνωση της πάλης για την αντίσταση μας στα νέα μέτρα, τους απλήρωτους συναδέλφους που καθημερινά αυξάνουν, τις μαζικές απολύσεις, κλπ.
H Διοίκηση του Συνδικάτου

ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2, ΣΥΝΤΑΓΜΑ).
Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, μετανάστες, συμμετείχαν μαζικά στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν ξεκάθαρο: Ο λαός απορρίπτει τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η νέα τρικομματική κυβέρνηση - χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ).
Η απεργία και ογκώδεις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις αποτελούν ένα πρώτο αγωνιστικό σταθμό και φέρνουν άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-κεφαλαίου. Υπογραμμίζει την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει το σφαγιαστικό πακέτο των 14 δις. 
Άμεσα πρέπει να προετοιμαστούν νέες αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, που θα μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα και θα την αναγκάσουν να μην τα φέρει καν προς ψήφιση στη Βουλή.
Οι αγωνιστικές ομοσπονδίες και σωματεία, οφείλουν άμεσα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συντονισμένων και αποτελεσματικών αγώνων.
Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, επιτροπές ανέργων, κλαδικούς συντονισμούς σωματείων, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη.
Να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά.
Να αγωνιστούμε όχι συμβολικά, αλλά αποφασιστικά και με φιλοδοξία νίκης.

«Υπάρχει ζωή εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης;»

Συζήτηση 28/9 στις 6.30 στο κτήμα Δρακόπουλου
Η Τ.Ε. Πατήσια-Γαλάτσι-Κυψέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και
το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
μας καλούν
την Παρασκευή 28/9 στις 6.30 μμ στο Κτήμα Δρακόπουλου, Πατησίων 356-358
σε μια συζήτηση για την αναγκαία απάντηση του κινήματος και της Αριστεράς από τη σκοπιά των εργαζομένων.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Δημήτρης Πετρόπουλος και ο Κώστας Παππουλής.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποίηση για το λουκέτο στο 1ο και 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ

Συγκέντρωση, σήμερα, Παρασκευή 21/9/2012 ώρα 7μμ στο 7ο ΙΚΑ για τα Νοσοκομεία της περιοχής
Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο των δύο νοσοκομείων δημιουργεί νέα δεδομένα. Πλέον κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι οι "διοικητικές" συγχωνεύσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα και κλείσιμο νοσοκομείων. Αν και όταν ολοκληρωθεί το κλείσιμο του 1ου και του 7ου θα έρθει και η σειρά άλλων, άλλωστε πολλά είναι αυτά για τα οποία έχουν ακουστεί ότι οδεύουν προς το κλείσιμο σε όλη την Ελλάδα.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποίηση των φορέων του δημοσίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ με
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1μ.μ. στη ΒΟΥΛΗ

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση-συρρίκνωση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία-«διαθεσιμότητα» και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- Ε.Ι.Ν. –ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ- ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ– ΘΕΜΙΣ ΕΓΝΑΤΙΑ–-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ–ΚΕΠΕ κ.ά.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ

Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ (νυν παράρτημα Κωνσταντοπούλειο) την Παρασκευή 7/9/2012, και μετά από πρόταση στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/9 για πραγματοποίηση συγκέντρωσης, αποφάσισε την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης έξω από το Κωνσταντοπούλειο (Αγ. Όλγα) στη Ν. Ιωνία την Παρασκευή 14/9 στις 12:00 το μεσημέρι, με κεντρικό αίτημα την ανάκληση των μετακινήσεων εργαζομένων από το 7ο προς το Αγ. Όλγα που μόνο αποτέλεσμα έχουν την αποδυνάμωσή του 7ου . Καλούμε τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, σωματεία από το χώρο της υγείας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση. 
Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 4 Σεπτέμβρη 2012
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).
Στην συγκέντρωση που θα πάρουν μέρος εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, για να δώσουμε απάντηση στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα από την κυβέρνηση, Ε.Ε., και Τρόικα που θα τσακίσουν παραπέρα μισθούς, συντάξεις, πρόνοια, υγεία, παιδεία, εντείνοντας την φοροληστεία και τις απολύσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και με οργανωμένο αγώνα με το ταξικό κίνημα να βάλουν φρένο στην πολιτική και συνολικά στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαθλιώνει το λαό.
  • Καμιά νομιμοποίηση της αντεργατικής πολιτικής
  • Κάτω μνημόνια η δανειακές συμβάσεις και εφαρμοστικοί νόμοι
  • Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι
  • Καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
H Διοίκηση του Συνδικάτου

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συναυλία αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι


Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 9μ.μ., Θέατρο Πέτρας

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σας προσκαλεί στην συναυλία αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι που διοργανώνει σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένωνου 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ
ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Και ενώ ο δολοφόνος χτυπάει τρεις φορές, οι κυβερνήσεις χτυπάνε άπειρες…
Δεν έχει τέλος η προσπάθεια διάλυσης στο χώρο της υγείας. Οι μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν ακόμη και σε κλεισίματα τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων (εξ’ ονόματος του λαού πάντα) θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας αλλά και εντελώς κυνικά οδηγούν στη μοναδική επιλογή ή να πληρώνουμε για την περίθαλψη ή να πεθαίνουμε.