Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συνέλευση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
στις 27 Μάη στις 11 πμ στο Πολυτεχνείο 
Στις εκλογές της 6ης του Μάη ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή. Να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, η στυγνή επίθεση των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών και μαύρισε τα κόμματα του μαύρου μετώπου που υποστήριξαν τις διαδοχικές κυβερνήσεις της τρόικα.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Διημερίδα για τη μισθωτή εργασία και το εργατικό κίνημα

Η ιστορία της μισθωτής εργασίας και του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα: διερευνώντας μαρξιστικές οπτικές στην εποχή μας
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαΐου,
Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 1.
Διοργάνωση: Όμιλος Μελέτης Ιστορίας της Κοινωνίας (ΟΜΙΚ)

Εισαγωγικό και Πρόγραμμα

Τα κορίτσια της βροχής

μια ταινία της Αλίντας Δημητρίου
Το βιβλιοπωλείο-καφέ «Εκτός των τειχών» σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στις 7:00 το απόγευμα στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της βροχής» της Αλίντας Δημητρίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την παρουσία της σκηνοθέτριας.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-συνεργασία με άλλες οργανώσεις

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε χθες, Κυριακή, στην ΑΣΟΕΕ. Ενημερώθηκε από την ΚΣΕ για τις συναντήσεις που έγιναν με άλλες οργανώσεις στις οποίες απευθύνθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για τα αποτελέσματά τους. Μετά από εκτενή συζήτηση, επανεπιβεβιώθηκε η κατεύθυνση της προηγούμενης απόφασης, για την αυτόνομη κάθοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όσες αντι-ΕΕ αντικαπιταλιστικές δυνάμεις συμφωνούν στην κατεύθυνση του προγράμματος των 5 σημείων. Εξουσιοδότησε την ΚΣΕ για τη διατύπωση της εκλογικής διακήρυξης και των ψηφοδελτίων σε συνεργασία με τις δυνάμεις που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. Στη συζήτηση συμμετείχαν η ΚΟ Αριστερή Ανασύνταξη και χαιρέτισε ο Γ. Σταυρόπουλος απο το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Νεώτερα για την τελική απόφαση, σε σχέση με την θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ζήτημα, της «πρότασης αριστερής κυβέρνησης», και την συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με άλλες οργανώσεις και πρόσωπα, μετά την εκ νέου συνεδρίαση της Κ.Σ.Ε. 

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πολλαπλασιαστικά χρήσιμη η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

SIQUEIROS: "The New Democracy"
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για όλους εμάς που βρεθήκαμε στο δρόμο, στις πλατείες, που συμμετείχαμε στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των εργαζομένων, στις παρελάσεις, στις απεργίες και τις καταλήψεις των χώρων δουλειά μας το ζητούμενο είναι όλοι οι αυτοί οι αγώνες να εκφραστούν και μέσω της κάλπης, ώστε την επόμενη μέρα το διακριτό αγωνιστικό ρεύμα του κινήματος να πολεμήσει από καλύτερη θέση.
Η κοινοβουλευτική αριστερά είτε με τις φαντασιώσεις της για σοσιαλδημοκρατική εξουσία και τους λαϊκισμούς της περί ενότητας που φτάνουν στα όρια της εξαπάτησης (βλέπε μονοεδρικές, bonus εδρών) είτε με τα υπεραριστερά συνθήματα για λαϊκή εξουσία που συνοδεύονται με άρνηση (έως εχθρική αντιμετώπιση) να συμμετάσχουν ενωτικά στους λαϊκούς αγώνες, ακόμα κι αν αυξήσει τα ποσοστά της δεν μπορεί (θέλει;) να ανταποκριθεί στις ανάγκες του χειμαζόμενου λαού και να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης του.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ανταποκρίθηκε πολλαπλασιαστικά σε σύγκριση με τα μεγέθη της. Αν και είχε λιγοστές δυνάμεις βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων. Από την Κερατέα μέχρι τη Χαλυβουργία κι από την πλατεία Συντάγματος ως τις λαϊκές συνελεύσεις των συνοικιών.
Χωρίς να υπάρχει καμιά αυταπάτη για τις δυνατότητες και τα όρια του κοινοβουλευτικού δρόμου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή μπορεί να χαλάσει την «παράσταση». Μπορεί να συμβάλει ακόμα και σε διεργασίες στους συντρόφους μας του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην επηρεαστεί κανείς με τη θεωρία της χαμένης αριστερής ψήφου που δειλά – δειλά μας λένε οι όποιοι σύντροφοι. Ίσα – ίσα, μεταξύ των 2-3 βουλευτών επιπλέον του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμότερη είναι η παρουσία 7-8 βουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι πολλαπλασιαστικά χρήσιμη έως απαραίτητη, για την ανάπτυξη των αυριανών δύσκολων αγώνων.
Άγιοι Ανάργυροι
Κώστας Σολωμός