Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της EE

Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΑΤΣΙΟΥ*
Στην αίθουσα του πρώτου ορόφου της ΕΣΗΕΑ έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της EE, την περασμένη Τετάρτη. Η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή, αφού πολλοί αγωνιστές που παρευρέθηκαν, έμειναν όρθιοι για περισσότερο από δύο ώρες που διήρκησε π εκδήλωση. Ενδεικτικό στοιχείο για την επιτυχία της εκδήλωσης εκτός από τη μαζικότητα της ήταν και η μεγάλη παρουσία μεμονωμένων ανένταχτων αγωνιστών (πάνω από τους μισούς από τους παρευρισκόμενους) καθώς και η παρουσία πολλών εκλεγμένων συνδικαλιστών σε ΔΣ σωματείων και ομοσπονδιών, μεταξύ των οποίων και ο Θ. Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση

της Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της Ε.Ε.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, 7 μ.μ.
Αίθουσα ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 22, 2ος όροφος)

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράνομη κατάληψη του Dignite από τις ισραηλινές δυνάμεις

Σήμερα Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011, 7 μ.μ. στο Σύνταγμα
Νωρίς σήμερα το πρωί το υπό γαλλική σημαία σκάφος “Dignite/Al Karama” με 16 επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής της ελληνικής Πρωτοβουλίας Βαγγέλης Πισσίας- που εκπροσωπούν την διεθνή αποστολή “Freedom Flotilla II – Stay Human” ξεκίνησε από το ύψος του Πορτ Σάιντ της Αιγύπου με κατεύθυνση τη Λωρίδα της Γάζας. Το σκάφος έδωσε το τελευταίο του στίγμα στα διεθνή ύδατα, σε μια απόσταση περίπου 50 μίλια από τις ακτές της Γάζας, και από τις 11 πμ περίπου και ενώ οι τελευταίες πληροφορίες από τους επιβαίνοντες έκαναν λόγο για 4 ισραηλινά πολεμικά πλοία που το είχαν ήδη περικυκλώσει, κάθε επικοινωνία μαζί του έχει διακοπεί.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Τριάντα χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ και δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ, βλέπουμε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο: μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, άγρια αντιλαϊκά μέτρα, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, λουκέτα, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που οι επιπτώσεις τους μεγιστοποιούνται από τις πρωτοφανείς δανειακές συμβάσεις με την τρόικα.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση από την Συνέλευση της κίνησης "Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7 στο αμφιθ. Γκίνη του Πολυτεχνείου συνέλευση της Επιτροπής «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών συνδικαλιστών από σωματεία και τοπικές επιτροπές και εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι σαράντα μέρες που ζήσαμε τον Μάη και τον Ιούνη θα μείνουν στην ιστορία του λαϊκού εργατικού κινήματος. Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα, ειδικά εκείνες στις οποίες συναντήθηκε το κίνημα των πλατειών με τις πανεργατικές απεργίες, αποτελούν γεγονότα μεγάλης πολιτικής σημασίας για την χώρα άλλα και όλη την Ευρώπη

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κυβέρνηση-Τρόικα διαλύουν την δημόσια υγεία!

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ενώ στη Βουλή ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο και οι τραμπούκοι του Παπουτσή εφορμούσαν με δολοφονικό μένος κατά του λαού που διαδήλωνε ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας, επιτιθέμενοι ακόμη και σε όσους προσπαθούσαν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους τραυματίες, το καλό παιδί της τρόϊκας ο Λοβέρδος ανακοίνωνε με παρησία την ουσιαστική διάλυση του ΕΣΥ.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ - ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει το όργιο κρατικής καταστολής που έλαβε χώρα χτες στους δρόμους της Αθήνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχοντας ξεκάθαρα εντολή να διαλύσουν και να συντρίψουν την μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό. Έτσι ξεκίνησε η υλοποίηση της λογικής «μεσοπρόθεσμο ή τανκ», με την εφαρμογή καθεστώτος σιδερένιας φτέρνας για να περάσει το εγκληματικό «μεσοπρόθεσμο».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ!
ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την κοινωνική βαρβαρότητα, την εξόντωση του λαού και το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας. Δίπλα της, για πάσα χρήση, τα δεκανίκια του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, αλλά και η εφεδρεία της ΝΔ που συμφώνησε με τις διαδικασίες-εξπρές και την ψήφιση άρθρων του εφαρμοστικού νόμου.