Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορεί το 2ο τεύχος της εφημερίδας "Αντίχτυπος"

Προμηθευτείτε τον δωρεάν σε όλα τα free press
Δυνατά ρεπορτάζ, Κερατέα, απεργία, κλάδοι εργαζομένων που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του Μνημονίου και ειδικά αφιερώματα για το χρέος και την κατάσταση των ΜΜΕ. Με άλλα λόγια, όλα όσα κρύβουν τα κυρίαρχα Μέσα, θα τα βρείτε στην ειδική απεργιακή έκδοση της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Ανέργων στα ΜΜΕ.

Τον διαβάζετε εδώ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μετανάστες: Υπάρχει λύση;

Εν φυλακή ήμην και ουκ ήλθατε πρός με

Του Ευτύχη Μπιτσάκη

Για εικοστή ημέρα, οι τριακόσιοι περίπου μετανάστες συνεχίζουν την απεργία πείνας, στοιβαγμένοι σε ένα κτίριο, σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αντιμετώπιζαν οι κρατούμενοι στην περίοδο του εμφυλίου. Και η «σοσιαλιστική» και «χριστιανική» κυβέρνησή «μας» στέκεται άτεγκτη, ψυχρή και ανάλγητη μπροστά σε αυτό το δράμα.

ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ!



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ 

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί»

Στη συνέντευξη τύπου αυτοδιοικητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Υπατία, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης Αγίων Αναργύρων - Καματερού «Αλληλεγγύη» παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Π. Τερζόγλου, όπου δήλωσε:
«Δεν ντρεπόμαστε που περπατάμε στους ίδιους δρόμους και πλατείες με τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Ντρεπόμαστε για την άθλια κατάσταση των πλατειών και των δρόμων μας. Δεν ντρεπόμαστε που τα παιδιά μας πάνε στα ίδια σχολεία, ντρεπόμαστε για τα χάλια της δημόσιας παιδείας. Δεν ντρεπόμαστε να ψωνίζουμε από τα πανέρια των μεταναστών, ντρεπόμαστε που χιλιάδες ανθρώπων δεν έχουν καθόλου χρήματα. Και έκλεισε: «Η σκληρή και επικίνδυνη κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει με εκκλήσεις, αλλά με το δυνάμωμα του αγώνα. Να καλοδεχτούμε τους μετανάστες. Να δοθούν άδειες παραμονής σε όσους ζουν και εργάζονται και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να πάνε σε άλλες χώρες».
Διαβάστε περισσότερα:
http://hungerstrike300.espivblogs.net
http://www.a-po-drasi.gr/

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

μηνυμα-κάλεσμα από την συνέλευση των 250 απεργών μεταναστών προς αλληλέγγυες συλλογικότητες και άτομα

Εμείς οι απεργοί πείνας από την συνέλευσή μας της 22ης μέρας απεργίας, καλούμε σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 18-2, το απόγευμα στις 5:00μμ. Θα θέλαμε να γίνει η συγκέντρωση δίπλα μας, στην πλατεία του Μουσείου, και η πορεία να κατευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, εκεί που βρίσκονται οι υπεύθυνοι για την εκμετάλλευση που δεχόμαστε τόσα χρόνια, αυτοί που τώρα με την αδιαλλαξία τους θα μας στείλουν σε λίγες μέρες στο θάνατο. Καλούμε κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και κάθε αλληλέγγυα συλλογικότητα να το μεταφέρει με την σειρά της στη δημόσια ζωή. Όλοι και όλες να βαδίσουν και να φωνάξουν ενωμένοι, για την νίκη του αγώνα μας, για την δικαίωση όσων τον πίστεψαν, για να παύσει η εκμετάλλευση και η βαρβαρότητα. Παρόλο που δεν θα βρισκόμαστε ανάμεσά σας, θα είναι όμως το μυαλό και η ψυχή μας δίπλα σας, διότι αυτά ακόμα είναι ακμαία. Την νίκη θα την φέρουν η ενότητα και η πίστη σε αυτήν.
Αθήνα, Πατησίων και Ηπείρου, 15 Φλεβάρη 2011

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνα

Την Δευτέρα 14 Φλεβάρη 3.00μμ στο γήπεδο του Αθλ. Κέντρου Δήμου Γαλατσίου (στο Άλσος Βεΐκου), θα δοθεί ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας, μεταξύ των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού και αθλητικών δημοσιογράφων και της Hasta la Victoria Siempre.
«Πατρίδα μου όλη η γη» Che Guevara
Με τη HASTA αγωνίζονται μεταξύ άλλων και οι : Σάββας Κωφίδης , Εθνική, ΟΣΦΠ, Ηρακλής, Νίκος Μάλλιαρης συνδικαλιστής ΠΣΑΠ, Τάσος Κάκος Διεθνής διαιτητής, Ηλίας Πουρσανίδης ΟΣΦΠ, Εθνική, Ηλίας Ατματζίδης ΑΕΚ, Εθνική, Βασίλης Λέκκας τραγουδιστής, Κώστας Μπατσινίλας ΠΑΟ, Εθνική, Κώστας Μουρατίδης – Άρης, Πασχάλης Τσαρούχας ηθοποιός κ.α.)

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Διαδήλωση 6.00 μ.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου – 18η ημέρα απεργίας πείνας

Με τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Για την αλληλεγγύη και την ενότητα ντόπιων και ξένων εργαζομένων

Ενάντια στο ρατσισμό, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων
Για ίσα δικαιώματα στη ζωή και την αξιοπρέπεια

Η νίκη της απεργίας είναι νίκη της κοινωνίας!

Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή ημέρα αλληλεγγύης
Διαδηλώνουμε στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συναυλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας

Στις 25 Γενάρη 300 μετανάστες εργάτες ξεκίνησαν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας, έναν αγώνα για να ακουστεί η φωνή τους, διεκδικώντας ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες συνδέλφους τους.
Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι και όλες αλληλέγγυοι/ες.
Την Τετάρτη 9 Φλεβάρη, την 16η μέρα της απεργίας πείνας, στις 18:00 στο Μουσείο (Πατησίων) οργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης όπου συμμετέχουν οι:
Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ενέδρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Λέκκας, Πάνος Μουζουράκης,Μαρία Παπαγεωργία, Δημήτρης Πουλικάκος,Pink Tank,Απόστολος Ρίζος,Σπυριδούλα, Υπόγεια Ρεύματα και Γιάννης Χαρούλης.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας

Πέμπτη 3 Φλεβάρη
10.00 π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ)
18.00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙMΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ (Πνευματικό Κέντρο – Ακαδημίας)
Μετά την πρωτοφανή επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και την ενεργοποίηση ενός οργανωμένου μηχανισμού διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και τρομοκράτησης της κοινωνίας, οι 300 αγωνιζόμενοι απεργοί πείνας μετανάστες συνεχίζουν για 8η ημέρα την απεργία πείνας, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στο κτίριο της Ηπείρου και Πατησίων.
Μετά την απόφαση άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου και την κολοσιαία αστυνομική επιχείρηση για την εισβολή στη Νομική σχολή, μετά τις υπουργικές απειλές προς τους απεργούς για απελάσεις και προς το κίνημα αλληλεγγύης για διώξεις, η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση αποδεικνύοντας ότι ο ρατσισμός και η καταστολή αποτελούν την ουσία της πολιτικής της.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας οικονομικούς μετανάστες

Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό! Ίσα δικαιώματα στους ξένους εργάτες.
Κανένας μετανάστης ανασφάλιστος.
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας
Τέταρτη 2/2/2011 6.00 μμ Πολυτεχνείο
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των προσφύγων και μεταναστών που ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου.