Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Κοινωνικοί Αγώνες από τη Μεταπολίτευση μέχρι Σήμερα

Σάββατο 29/01/2011 στις 7.00 μ.μ. στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο – Πατησίων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα: "Κοινωνικοί Αγώνες, Κρατική και Εργοδοτική Τρομοκρατία από τη Μεταπολίτευση μέχρι Σήμερα"

Ομιλητές:
Τάσος Κατιντσάρος - Μέλος Π.Ε. ΝΑΡ
Νίκος Ξηρουδάκης - Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αντρέας Μπεντεβής - Μέλος ΕΑΜ
Γιάννης Μπαλάσης - Μέλος Κ.Σ. νΚΑ
Οργάνωση: ΝΑΡ - νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
http://www.nka.gr/

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
http://kostakiskitsa.blogspot.com/
Αλληλεγγύη στην Πανελλαδική Απεργία Πείνας των 300 μεταναστών/εργατών από τις 25 Ιανουαρίου
Διακινδυνεύουν τη ζωή τους για μια ανθρώπινη ζωή!
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο απο τη συνέντευξη τύπου την Τρίτη 25/01

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

«Τα εργασιακά δικαιώματα στη νέα εποχή και το πρόταγμα της αντίστασης»

Εκδήλωση - Συζήτηση
Παρασκευή, 28/1, 7:30 μ.μ. 1ος όροφος ΕΣΗΕΑ

Οργάνωση:
Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Ανέργων στα ΜΜΕ
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Ομιλητές:
Απόστολος Καψάλης
εργατολόγος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
Κωνσταντίνος Δαυλός
συνδικαλιστικός εκπρόσωπος Σκάι TV
Ιωάννα Καζάκου
συνδικαλιστικός εκπρόσωπος Αττικές Εκδόσεις
Σύλβια Κοιλάκου
πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Παναγιώτης Σωτήρης
πρώην πρόεδρος ΣΕΦΚ
Βασίλης Συλαϊδής
μέλος του Δ.Σ σωματείου εργαζομένων Intracom

Θα χαιρετίσουν εργαζόμενοι από αστικές συγκοινωνίες


Κρίση και σήψη: και η Αριστερά;

ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ
"...Το ΚΚΕ βαδίζει μόνο και αμόλυντο. Το ΔΗΑΡΙ άραξε στις όχθες του ΠΑΣΟΚ. Θα επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα συνεχίσει τη μακρόσυρτη κρίση, που κανείς δεν τολμά να αναδείξει τις αιτίες της; Ο κόσμος μιλάει για ιδιοκτήτες μαγαζιών. Δεν δέχομαι αυτή την άποψη, αλλά ας τολμήσουν επιτέλους να μιλήσουν: ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΝ; Στη δεύτερη περίπτωση το Αριστερό Ρεύμα, οι 11 λοιπές συνιστώσες, το Μέτωπο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο λαός των ανένταχτων, θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα αντίπαλο δέος και μια ελπίδα για το μέλλον..."


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, εφ. Δρόμος της αριστεράς, τ. 48
Διαβάστε το άρθρο...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Όχι στη διάλυση των συγκοινωνιών

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σ’ ΑΥΤΕΣ.
ΑΝΥΠΑΚΟΗ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα των εργαζόμενων στις μεταφορές αλλά και ευρύτερων τμημάτων του λαού ενάντια στη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών, τις βάρβαρες περικοπές και τη συντριβή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για εμάς δεν είναι ταλαιπωρία αλλά κομμάτι της κοινής πάλης για δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, του κοινού μας αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης ενάντια στο σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-1 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6 ΜΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Εργαζόμενοι -ες
Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις συγκοινωνίες, όπως και ο νόμος 3899 που κατήργησε ουσιαστικά τις συλλογικές, συμβάσεις, προβλέπονται μια σειρά αντεργατικών μέτρων τα οποία βάλουν ευθέως εναντίον των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και θέτουν τις βάσεις για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και τη σταδιακή παράδοση τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μετατρέπουν τις αστικές συγκοινωνίες σε ακριβό εμπόρευμα και ανοίγει ο δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση.
Εργαζόμενοι-ες
Ο αγώνας στις συγκοινωνίες βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτός ο αγώνας μετατραπεί σε αγώνα «ατμομηχανή» για όλο το εργατικό κίνημα και θέλει με όλους τους τρόπους να τον τσακίσει, γνωρίζοντας πως υπάρχουν προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος αγώνας να επιφέρει ρήγμα στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, ότι έχει προϋποθέσεις νίκης.
Εργαζόμενοι-ες
Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Θα είμαστε δίπλα τους για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα τους, που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της δήθεν "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών
ΟΧΙ στην αύξηση των εισιτηρίων
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Όλοι στα συλλαλητήριο

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Πετυχημένη ήταν η σημερινή πορεία που διοργάνωσαν οι οργανώσεις της αριστεράς με τη συμμετοχή και της Αντεξουσιαστικής Κίνησης. Ξεκίνησε κατά της 11 από το δημαρχείο της Κερατέας, διέσχισε το χωριό και κατευθύνθηκε προς το ΒΙΟ.ΠΑ. και το σημείο που έχουν διακόψει τη λεωφόρο Λαυρίου τα ΜΑΤ.
Η υποδοχή της πορείας από τους κατοίκους ήταν θερμή. Εκφράστηκε με τα χειροκροτήματα από τα καφενεία, τα σπίτια, στο δρόμο και με τα συνθήματα που φώναζαν μαζί με τους διαδηλωτές. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν φτάσαμε στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ όπου ήταν μαζεμένοι αρκετοί κάτοικοι. Είχαν την εκδήλωση για την κοπή της πίτας. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήθελαν μια τέτοια κίνηση λέγοντάς μας ότι έτσι δε νοιώθουν μόνοι και τους δίνουμε κουράγιο. Αν και απ' ότι διαπιστώσαμε δεν τους λείπει ούτε το κουράγιο ούτε η αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους. Και το τέλος είναι η νίκη και τίποτ' άλλο!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Την Κυριακή πάμε Κερατέα

Οι παρακάτω οργανώσεις και συλλογικότητες, που συνυπογράφουμε το κείμενο αυτό, καλούμε σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την Κυριακή 16/1 - Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κερατέας, στις 11 π.μ.

[Αναχώρηση πούλμαν από Αθήνα: 9.30 πμ Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα Αθηνάς). Επίσης, θα υπάρχει πουλμανάκι από το Σταθμό Μετρό/Προαστιακού στο Κορωπί]

ΑΚΟΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΑΡ.ΑΝ, ΑΡ.Α.Σ., ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), ΚΟΕ, Κόκκινο, Κομμουνιστική Ανανέωση, Ν.Α.Ρ.-ν.ΚΑ, Νεολαία Συνασπισμού, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΣΕΚ

Η ανακοίνωση:

όχι στο τείχος του αίσχους

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο (Προπύλαια στις 2 μ.μ.) και συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα (στις 4 μ.μ.)


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Σοφία Σακοράφα: Αυτοί και εμείς

"Η συνείδηση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να γίνει αληθινά πολιτική συνείδηση, εάν οι εργάτες δεν μάθουν να απαντούν σε όλες χωρίς εξαίρεση τις περιπτώσεις αυθαιρεσίας και καταπίεσης, βίας και κατάχρησης". Λένιν

Άρθρο της Σοφίας Σακοράφα στην εφημερίδα Πριν, 9 Ιανουαρίου 2011
Η φιλοξενία που μου προσφέρει σήμερα το "Πριν" είναι καταρχήν σημαντική και παράλληλα στο μυαλό μου έχει μία πολυεπίπεδη σημασία. Πυρήνας αυτής της σκέψης μου είναι το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε μια διαφορετική αντίληψη ή κοσμοθεωρία για το πώς θα ανατραπεί αυτό το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα καταλήγουμε σε μια κοινή διαπίστωση, αυτή που έκανε και ο Θ. Αγγελόπουλος, ότι τελικά αυτός ο κόσμος είναι πολύ κακός για να είναι οριστικός. Με την έννοια αυτή το σημερινό βήμα, είναι βήμα μιας κοινής διαπίστωσης, αλλά και η απαρχή μιας ζύμωσης τόσο σε ιδεολογικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Νίκος Τεμπονέρας, 20 χρόνια από τη δολοφονία του

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την δολοφονία, στις 9 Ιανουαρίου 1991 στην Πάτρα, του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Μέλος του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο), μαθηματικός, 38 ετών, αγωνιστής εκπαιδευτικός, δολοφονήθηκε μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, από τραμπούκους της κυβερνητικής τότε νεολαίας της ΝΔ, ΟΝΝΕΔ.

Κλειστά τα διόδια: μεγάλη επιτυχία της κινητοποίησης

Η σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση στους περισσότερους σταθμούς διοδίων της χώρας, ίσως η μαζικότερη μέχρι σήμερα, δείχνει ότι η ορμή του κινήματος Δεν Πληρώνουμε Διόδια σύντομα θα ανατρέψει αυτό το σκηνικό κερδοσκοπίας, που έχουν στήσει οι εταιρείες στους εθνικούς μας δρόμους μέσων των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Τα γεγονότα στην Κερατέα μας θύμισαν τον αγώνα των κατοίκων του Νεοχωρίου (Μεσολογγίου) ενάντια στην εγκατάσταση εργασίου Πετροχημικών.
Δείτε το πρώτο μέρος της ταινίας των Στάθη Κατσαρού και Γιώργου Σηφιανού (1981)
«Πετροχημικά, οι καθεδρικές της ερήμου»
 παραγωγής του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου.
Στο youtube τα υπόλοιπα μέρη της ταινίας

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ο Αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες αγώνας όλων των εργαζομένων

Κάλεσμα από τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ σε Σύσκεψη την Τετάρτη. 12 Γενάρη στα γραφείου του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου (Λόντου 6, Εξάρχεια)

Συνάδελφοι

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Εργατική δολοφονία μέσα στο ίδιο το υπουργείο εργασίας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία στο ίδιο το υπουργείο Εργασίας, του μετανάστη εργάτη Ασίζ Εμάντ, από την Αίγυπτο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο και σκοτώθηκε, ενώ καθάριζε τα τζάμια του υπουργείου Εργασίας στο κτίριο της Κοραή 4, στις 19 Δεκέμβρη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Παναττικής Ένωσης Καθαρισμού Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) και συμμετείχαν εργαζόμενοι από σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διαβάστε και Αόρατη η εργατική τάξη για τα ΜΜΕ της Μαριάννας Τζιαντζή