Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Όχι στην επιστράτευση των ναυτεργατών

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και του μνημονίου αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Αυτή η επαίσχυντη, προκλητική, αντιδημοκρατική και αντεργατική απόφαση δεν πρέπει να περάσει. Η υπεράσπιση της απεργία των ναυτεργατών είναι και δική μας υπόθεση. Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών για να μην περάσει η πολιτική επιστράτευση για να συνεχιστεί η απεργία στα καράβια.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση σήμερα 30/11/2010 στις 6 μ.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά (κοντά στον Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ) και η Ταξική Πορεία

Ανακοινώσεις:
ΠΑΜΕ περισσότερα...
ΑΝΤΑΡΣΥΑ περισσότερα...
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ περισσότερα...
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ περισσότερα...

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παναττική συνέλευση πρωτοβάθμιων σωματείων Κυριακή 5-12 Πολυτεχνείο (αίθουσα Γκίνη στις 10πμ)

Συνάδελφοι
Η Τρόικα των «επιτηρητών» κατέφθασε στην χώρα για να επιβάλει το μνημόνιο νούμερο 2. Ήρθαν για να επιβάλλουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ξεκινάνε από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχιας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους. Ένας νέος γύρος εξόντωσης των εργατικών δικαιωμάτων και διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά, πάντα στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» και των «επιχειρήσεων που είναι σε κίνδυνο».


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Συναυλία Ενάντια στις Απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Τρίτη 23 Νοεμβρίου – Ωρα 5.00 μμ. Εξω από τον ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου – Στάση Μετρό Μεγάρο Μουσικής)
Εργοδότες και ΜΜΕ μας τρομοκρατούν σπέρνοντας φόβο, τραμπουκισμούς και απολύσεις. Τρομοκρατήστε τους με την μαχητική απάντηση αλληλεγγύης του μαζικού κινήματος.
Γιατί έχει σημασία να είμαστε ΟΛΟΙ στη συναυλία:
...
Επειδή το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Ελλάδας, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη - νυν Ψυχάρη, παίζει ξεδιάντροπα το ρόλο του Γραφείου τύπου της Τρόικας και του ΓΑΠ - σπέρνοντας τη φαιά προπαγάνδα ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος και ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι μισθωτοί.
...

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ [ΣΕΕ-ΔΑΑ]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Από κινητοποιήσεις του Γενάρη στο αεροδρόμιο της Γενεύης
Συνάδελφοι
Οι εργοδότες και οι εργολάβοι του αεροδρομίου προχωρούν σε μια πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση απολύουν 60 εργαζομένους, στην DHL και την ΕΑΤ ενώ εκατοντάδες απολύσεις έχουν γίνει σε όλες σχεδόν τις εταιρίες του αεροδρομίου.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ενα δάκρυ για την Ιρλανδία

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Την τσάκισαν και την Ιρλανδία! Οχι βέβαια οι απρόσωπες «αγορές» ή οι επίσης μυστηριωδώς ανώνυμοι «επενδυτές», αλλά η Γερμανία και οι μηχανισμοί της ΕΕ, με τη βοήθεια και της Αγγλίας. Εις μάτην οι πατριωτικές κορώνες την Κυριακή του υπουργού Επιχειρήσεων και Εμπορίου της Ιρλανδίας Μπράιαν Ο’ Κίφι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Η κυριαρχία αυτής της χώρας κερδήθηκε με πολύ μεγάλη δυσκολία και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκχωρήσει αυτή την κυριαρχία σε οποιονδήποτε» είχε δηλώσει με στόμφο.


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Megaron πας…

Την Πέμπτη στις 18/11 στις 7 έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα “Τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης Απέναντι στην Κρίση», με αρκετούς ομιλητές μεταξύ των οποίων ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Τάσος Τέλογλου κ.ά.
Ως Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση απ’ έξω με κείμενο και πανό, τόσο για να θέσουμε τη δική μας οπτική για το ζήτημα όσο και γιατί ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα σύμβολο του ΔΟΛ που το τελευταίο διάστημα πρωτοστατεί στις ομαδικές απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία. Γι’ αυτό το λόγο απευθύνουμε κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση. Εχουμε υπόψη μας ότι αυτή η εβδομάδα είναι αρκετά πυκνή σε κινητοποιήσεις αλλά έχει σημασία έστω και συμβολικά να στηριχτεί και αυτή η κινητοποίηση.

Ολοι/ες την Πέμπτη, 18/11, στις 7 , έξω από το Μegaron Plus

http://diakladikimme.wordpress.com/

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι 32.678 (2,29%) ψήφοι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Περιφέρεια Αττικής κατανέμονται στους τομείς ως εξής:
 
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
8,539
2.55%
ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
4,304
2.28%
ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
5,340
2.33%
ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
4,358
2.39%
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
3,903
1.98%
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1,330
1.78%
ΠΕΙΡΑΙΑ
4,305
2.39%
ΝΗΣΩΝ
599
1.43%

Στο 98% των αποτελεσμάτων οι ψήφοι ανά δήμο είναι οι εξής:

Η τρόικα στην Αθήνα

Από τη χθεσινή πορεία που διοργάνωσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από το Πολυτεχνείο στη Βουλή και συμμετειχαν μέλη του δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΟΛΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ

http://aformi.wordpress.com/



Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:
- τη Δευτέρα 15/11, 5.30 μμ ΕΜ Πολυτεχνείο, στην πορεία που καλούν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων μαζί με φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην έλευση της Τρόικα στην Αθήνα.
- την Τρίτη 16/11, 6.00 μμ ΜΑΧ, σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΕΜ Πολυτεχνείο στην Αθήνα (ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις).
- την Τετάρτη 17/11, καλούμε όλο το λαό να διαδηλώσει στη φετινή πορεία για τα 33 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, επικαιροποιώντας τα συνθήματα της εξέγερσης ενάντια στη σύγχρονη κοινοβουλευτική χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των υποστηριχτών τους, με τα μπλοκ των σωματείων και των συλλόγων και τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 7 Νοέμβρη

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δευτέρα, 15 Νοέμβρη, πρώτη μέρα του τριήμερου γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

-ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
-ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΒΟΥΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15.11 ΣΤΙΣ 05.00 μ.μ.

Ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου, με πρώτο σταθμό την παλλαική κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας στις 15.11, πρέπει να γίνει απαρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα ραγίσουν την πολιτική του «Μνημονίου», της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα κάνουν την εφαρμογή της αδύνατη. Ο ενιαίος, μαζικός, πολιτικοποιημένος αγώνας όλων των εργαζόμενων η άρνηση του κατακερματισμού, των ξέπνοων επετειακών απεργιών είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, για να ανατρέψουμε την επερχόμενη λαίλαπα!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Διαβάστε περισσότερα:

ΤΟ Ν.Α.Ρ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δείχνουν ότι η προσπάθεια ωμού εκλογικού εκβιασμού των εργαζομένων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για υποταγή στα αντεργατικά μέτρα, πέφτει στο κενό.
Η μεγάλη εκλογική πτώση του ΠΑΣΟΚ, η μη επιβράβευση του ΛΑΟΣ, που πρωταγωνιστεί στο ρόλο του μαντρόσκυλου της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ -ΔΝΤ, και η αδυναμία της ΝΔ να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, σηματοδοτούν την αναστάτωση του πολιτικού σκηνικού από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά αποδυναμωμένη, γεγονός που μπορεί και πρέπει να πυροδοτήσει μια νέα αυτοπεποίθηση για την αντεπίθεση του μαζικού κινήματος.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Διώξτε τους απόψε!

Νύχτα γεμάτη ελπίδες η αποψινή. Ελπίδες πρώτα πρώτα ότι οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα συγκεντρώσουν το υψηλότερο μέχρι τώρα ποσοστό σε εκλογές – και μάλιστα τόσο υψηλό για τα μέτρα της εν γένει ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε να σκορπίσει κλίμα ενθουσιασμού στους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές της. Να ενισχύσει έτσι την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά τους ενόψει των εξαιρετικά σκληρών αγώνων και συγκρούσεων που έρχονται.
Ελπίδες όμως τρέφει για την αποψινή νύχτα και ένας ολόκληρος λαός που στενάζει κάτω από το ανελέητο καθεστώς υποτέλειας στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι απόμαχοι του κόσμου της εργασίας προσδοκούν βάσιμα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα αποτελέσουν δεινό πλήγμα κατά του καθεστώτος του μνημονίου, θα του προκαλέσουν σοβαρά ρήγματα.